“Margiris” sporto ir rekreacijos klubas

+370 609 93351
+370 609 93351
margirisalytus@gmail.com
www.margiris.com
Naujoji g. 52, Alytus, Alytus

Apie mus

Daug metų atletinės gimnastikos mėgėjai sportavo rūsiuose. Tad ir Alytaus sportininkai mėgėjai savo kelią pradėjo rūsyje pačių įrengtoje „štanginėje“. Anot Rolando Matonio, sąlygos tuomet buvo nepavydėtinos: karšta, trūko oro, patalpas dažnai apsemdavo, tačiau noras sportuoti padėdavo įveikti visus sunkumus. Vėliau visi bendraminčiai įsikūrė senamiestyje, didesnėse patalpose, kadangi norinčių sportuoti taip pat daugėjo. Sportininkai patys darėsi inventorių, savo lėšomis remontavosi patalpas, pirko štangas, veidrodžius.

Tuo metu daugelis miestų turėjo po kelis klubus, vykdavo varžybos, tik Alytuje apie atletinę gimnastiką nebuvo girdėti. Todėl tos minties vedimi, keli entuziastai nuvyko į Kauno „Olimpo“ atletinės gimnastikos klubą, susipažino su treneriu Aleksu Novikovu, kuris negailėjo patarimų. Sugrįžus buvo nuspręsta kurti klubą. Buvo sušauktas steigiamasis susirinkimas, išrinkta klubo taryba, parengti nuostatai.

Galų gale 1984 metais komjaunimo komiteto skirtose patalpose Naujosios g. 18 buvo įkurtas vyrų kultūrizmo klubas „Varsa“. Jaunimas pamėgo šį klubą, netgi ne visus norinčius galėjo priimti. 1987 metais klubas persikėlė į Sporto rūmus. Paskelbus konkursą, 1988 m. klubui parinktas „Margirio“ vardas. Tai nebuvo lengva užduotis, nes norėjosi lietuviško ir kartu originalaus pavadinimo. Taigi buvo prisiminta Lietuvos istorija bei garsūs karžygių laikai. Atrodo pavadinimas buvo tinkamai parinktas, kadangi klubas sėkmingai gyvuoja ir šiandien.

Klubas didžiuojasi savo sportininkais, kurie siekė ir vis dar siekia sportinių aukštumų bei garsina mūsų vardą. Tai Audrius Jegelevičius, Živilė Dvareckaitė – Raudonienė, Robertas Burneika, Gintaras Marčiulaitis, Audrius Jonikas, Vytautas Motiejūnas, Raimundas Kondratavičius, Mindaugas Seilius ir kiti.

Paslaugos

Atsiprašome, vyksta atnaujinimo darbai
Sporto užsiėmimai

Klientų atsiliepimai

Įvertinimas
Įveskite paveiksliuke matomas raides.
Atsiliepimų dar nėra. Būk pirmas!