Kyokushin karate klubas ''Argus''

8 659 99443
8 659 99443
argusklub@yahoo.com
www.arguskarate.lt
A. Jakšto g. 1, Panevėžys, Panevėžys

Apie mus

Kyokushin karate - Matsutatsu Oyama karate stilius
Kyokushin arba kyokushinkai – tai vienas iš japonų kovos menų stilių, kurį 1964 metais sukūrė Masutatsu Oyama. Išvertus iš japonų kalbos kyokushinkai reiškia absoliuti tiesa, o karate - tai beginklė arba tuščia ranka.

Kyokushin karate - kontakto stilius
Tarp daugybės savigynos stilių, taip pat ir bokso, kikbokso, dziudo, sambo, džiudžitsų, aikido ir kitų, gana reikšminga vieta tenka karatė. Taip pat kaip ir daugelis sporto šakų karatė turi ir daugelį savo stilių ( šotokan, šidokan, kyokushin ir kt.). Tačiau kyokushin karate Lietuvoje yra viena populiariausių sporto šakų, garsėjanti ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje.

Tačiau žmonės nevienodai supranta, kas tai yra karatė. Vieni žiūri į karatė, kaip į saviginos būdą, kiti mano, kad čia galima patobulinti savo fizinę būklę ir koordinaciją, dar kiti - kaip į sporto šaką, kurią kultyvuojant galima sumažinti kasdieninę įtampą ir agresiją. Kai kas karate laiko priemone, padedančia ugdyti ištvėrmingumo ir pasiaukojimo savybes, o kiti žiūri kaip į filosofiją, gyvenimo kelią.

Kyokushin karate pilno kontakto stilius. Varžybų metu draudžiami smūgiai rankomis į galvą, veidą, kaklą, nugaros ir stuburo dalį, kojomis draudžiama smūgiuoti į sąnarius. Draudžiami sugrėbimai, mėtymai, todėl kovos stilius įgauna dinamiškumą. Kovojama pilnu kontaktu, ne imituojant kovos. Tačiau vaikų varžybose iki 16 metų siekiant vaikų saugumo sportininkai kovoje su galvos ir korpuso apsaugomis, bei turi riboti savo kontakto galimybes.

Kyokushin technika
Kyokushin stilius apjungia tradicinius karatė stilius Goju-kai ir Shotokan bei kartu apima kovos elementus iš Muay Thai .

Kyokushin rangų sistema
Kaip ir kituose karatė stiliuose, kyokushin naudojama rangų sistema – diržai. Pradedant nuo baltojo diržo toliau seka 10 diržų kurie turi savo programas kurios vadinamos kyu. Kyu programas sudaro rankų smūgiai ir blokai bei kojų smūgiai ir stovėsenos kurios stiprina tam tikras raumenų grupes. Šios programos paruoštos taip, kad jos būtu priimtinos kaip suaugusiems taip ir vaikams.
Perkopus visus kyu, užsitarnaujamos meistro pakopos – dan. Pirmąjį dan simbolizuoja juodas diržas, juodų diržų tai yra meistrų rangų gali būti 10.

Lietuvos karate Europoje ir Pasaulyje
Šiuo metu Lietuvoje karate kyokushin kultivuoja per 35 sporto klubų kuriuose apie 3000 įvairaus amžiaus sportininkų . Lietuva Europos reitinguose pagal jaunių ir suaugusių čempionatų rezultatus patenka į penketuką stipriausių valstybių. Mūsų garsiausi sportininkai : Paulius Klapatauskas daugkartinis Europos čempionas Pasaulio čempionas , Donatas Imbras daugkartinis Europos čempionas du kart Pasaulio vice čempionas, Darius Gudauskas daugkartinis Europos čempionas Pasaulio čempionato prizininkas, nenusileidžia ir merginos Roma Migšytė Europos ir Pasaulio čempionė, Margarita Čiuplytė Europos ir Pasaulio čempionė ir dar ilgas sąrašas sportininkų pasiekusių aukštų sportinių rezultatų Europoje ir Pasaulyje.

Paslaugos

Atsiprašome, vyksta atnaujinimo darbai
Sporto užsiėmimai
Kovos menai

Klientų atsiliepimai

Įvertinimas
Įveskite paveiksliuke matomas raides.
Atsiliepimų dar nėra. Būk pirmas!