BELMONTAS - pramogų ir poilsio centras Vilniuje

Apie mus

Prancūziškojo (Belmonto) malūno komplekso atgaivinimo idėja buvo pagrįsta didžiule pagarba mūsų istorijos reliktams ir nuostabiam Vilniaus apylinkių kraštovaizdžiui.

Visi autentiškieji pastatai ir jų dalys buvo kruopščiai konservuoti ir restauruoti, dabartinė jų paskirtis maksimaliai pritaikyta prie senojo malūno pastatų plano ir erdvės struktūrų.

Tvarkant teritoriją pagrindinis dėmesys skirtas buvusio malūno hidrotechninės sistemos atkūrimui – atkurtas privedimo ir nuvedimo kanalas, virš jo pastatyti septyni tiltai ir lieptai, įrengta kaskadų ir fontanas. Šio kanalo akcentas – vienas iš didžiausių Lietuvoje vandens ratas. Centrinėje komplekso dalyje įrengtas didžiulis tvenkinys su pusiasaliu, jo vanduo vingiuotu upeliu per dirbtinį krioklį krinta į Vilnelę.

Centro teritorijoje įrengtas ilgas ir sudėtingas pėsčiųjų takų tinklas, kurio ilgis – apie 1 kilometrą, poilsio ir apžvalgos aikštelių, įvairių formų pavėsinių, amfiteatras, gėlynų, fontanėlių ir daugybė kitų patrauklių kraštovaizdžio ir mažosios architektūros elementų.

Įspūdingas viso komplekso naktinis apšvietimas sukuria žavingos ir paslaptingos nakties viziją.

Prancūziškojo (Belmonto) malūno komplekse įsteigtas Belmonto pramogų ir poilsio centras. Šį centrą sudaro komplekso pastatuose įkurtos įvairios paskirties salės.

Salių interjeras, pagyvintas etnografiniais bei antikvariniais eksponatais ir baldais, rodo tam tikrus XIX a. pradžios Lietuvos kaimo ir miesto žmonių gyvensenos bruožus, jų pomėgius ir skonį. Lankytojai šiose salėse gali ne tik pavalgyti, bet ir susipažinti su įvairiomis kolekcijomis – nuo medžioklės trofėjų ir liaudies buities rakandų iki antikvarinių taikomosios dailės dirbinių bei autorinių meno kūrinių.

Didžioji dalis salių yra universalios paskirties. Jų planas ir įranga leidžia rengti uždarus pobūvius, firmų ar šeimynines šventes, organizuoti seminarus ir konferencijas. Dideliems viešiesiems renginiams galima sujungti kelias sales.

Šiose teritorijose lankytojai gali ne tik pavalgyti ant atviros ugnies gamintų valgių, bet ir paklausyti vasarą dažnai koncertuojančių atlikėjų, pašokti, pasigėrėti gamta ar tiesiog ramiai pailsėti ištrūkę iš šalimais esančio didmiesčio tempo.

Tiems, kurie ieško aktyvesnių pramogų, Belmonto centras organizuoja įvairias šventes (ir lauke, ir patalpose), koncertus, žaidimus, vaidinimus, muges, vakarones ar diskotekas. Kartu su Pavilnių ir Verkių regioninių parkų administracija organizuojamos pažintinės kelionės po Vilniaus apylinkes ir įvairios etnografinės šventės.

Iš viso ''Belmonto'' pramogų ir poilsio centre yra 11 įvairios paskirties ir dydžio salių (nuo 20 iki 1000 vietų), bendrai jose gali tilpti iki 2000 lankytojų.

Sutvarkyta teritorija užima 2 hektarus. Joje vienu metu gali ilsėtis, valgyti ar pramogauti iki 2500 lankytojų. Šioje teritorijoje įrengta vaikų žaidimo aikštelė, ramaus poilsio kampelių, dekoratyvinių augalų ir senoviškų padargų bei mechanizmų ekspozicijų, kraštovaizdžio ir istorinių pastatų apžvalgos aikštelių. Besiilsinčių žmonių patogumui įrengta lauko tualetų, dviračių stovų, pažintinių ir informacinių stendų, kitokių funkcinių elementų.

Ties įvažiavimu į kompleksą yra kietos dangos automobilių aikštelė, kurioje telpa 300 automobilių.

Paslaugos

Atsiprašome, vyksta atnaujinimo darbai
Atrakcionai; Žaidimų kambariai
Atsiprašome, vyksta atnaujinimo darbai
Renginių salės nuoma
Restorane, kavinėje
Vietos vaikų šventėms

Klientų atsiliepimai

Įvertinimas
Įveskite paveiksliuke matomas raides.
Atsiliepimų dar nėra. Būk pirmas!