KARAIMŲ TAUTINIŲ PATIEKALŲ RESTORANAS "KYBYNLAR"

8 528 55179
+370 698 06320
kybynlar@kybynlar.lt
www.kybynlar.lt
Karaimų g. 29, Trakai, Trakai

Apie mus

KARAIMŲ TAUTINIŲ PATIEKALŲ RESTORANAS "KYBYNLAR"

Iki šių dienų išliko tradicinė karaimų virtuvė, kurios pagrindas yra mėsos ir tešlos patiekalai. Karaimai Lietuvoje turi įvairių tautinių patiekalų. Vienas iš garsiausių, plačiai, ne vien karaimams žinomų patiekalų Lietuvoje yra kybyn (kybynlar – daug kibinų). Tai pusmėnulio formos mielinės tešlos pyragėlis su pjaustytos avienos ar jautienos įdaru, kepamas orkaitėje ant skardos. Karaimai neapsiėjo ir be nacionalinio gėrimo - krupniko. Jo pavadinimas perimtas iš vietos gyventojų, tačiau receptūra skiriasi. Jam pagaminti vartojamos įvairios šaknys bei rytietiški prieskoniai. „Tradicinė karaimų trauktinė“ - stiprus alkoholinis gražios auksinės spalvos gėrimas, tinkantis prie kybynų ir kitų karaimų patiekalų.

Kibinai
Trakuose, senamiesčio centrinėje dalyje, tarp dviejų ežerų, šalia karaimų etnografinės parodos ir karaimų maldos namų Kenesos, adresu Karaimų g. 29, įsikūręs karaimų tautinių patiekalų restoranas „Kybynlar“. Jaukiose, karaimų ornamentika dekoruotose salėse Jūs galite paskanauti gardžių karaimų kibinų ir kitų tradicinių patiekalų. Kibinai ir kiti patiekalai ruošiami pagal karaimų šeimose išsaugotus senovinius receptus, perduodamus iš kartos į kartą. Karaimų kibinai arba kaip „kietai“ taria karaimai „kybyn“gaminami iš avienos arba jautienos. Restorano „Kybynlar“ pavadinimas verčiamas kaip „ Daug kibinų“ arba „ Gausybė kibinų“. Kibinai yra populiariausi karaimų virtuvės patiekalai, jais pasigardžiuoti mėgsta ir senas, ir jaunas. Kibinai būtinai paskanaujami ir į Trakus atvykstančių turistų. Labiausiai lankytojų vertinami kibinai su aviena ir kibinai su jautiena.Vegetarams pasiūlomi kibinai su varške arba kibinai su kopūstais. Karaimų kibinų restoranas KYBYNLAR lankytojams siūlo ir platesnį meniu, kuriame ne tik visiems gerai žinomi kibinai, bet ir tradiciniai karaimų troškiniai (čanachai) ar kepsniai-šišlik iš sparčiai populiarėjančios avienos. Šiais ir kitais tradiciniais karaimų patiekalais restorano šeimininkai sakosi norintys paneigti nusistovėjusią nuomonę, kad karaimų virtuvė tėra tik kibinai. Karaimų virtuvei būdingi tradiciniai patiekalai: jei mėgstate valgyti duoną su mėsa, jums patiks karaimiški pyragai, o jei mėsą dažniau valgote su daržovėmis, verta paragauti troškinių su daržovėmis. Svečių laukia jau pamėgtos ir naujai, pagal senovines karaimų namų tradicijas, įrengtos salės. Vasarą Jūsų paslaugoms dengtos lauko terasos: prie pastato ir Galvės ežero pakrantėje. Karaimų tradicinis restoranas kibinų „Kybynlar“ organizuoja edukacinės programas, kurių metu karaimų virtuvės kibinų paruošimą bei degustavimą paįvairina pasakojimais apie karaimų istorija, tradicijas.

Tradicinių karaimų patiekalų restorane „Kybynlar“, Karaimų g. 29, Trakai galite paskanauti gardžių tradicinių karaimų patiekalų, ruošiamų pagal išsaugotus šeimos receptus.

Maloniai aptarnaujame grupes ir individualius lankytojus. Grupių aptarnavimui darbo laiką galime derinti pagal išankstinį susitarimą.

Organizuojame pobūvius, banketus, furšetus
Edukacinės kibinų gamybos ir degustavimo programos
Kibinų, tradicinės karaimų trauktinės 38° degustacija
Maistas išsinešimui.
Pagal išankstinį susitarimą rengiame karaimų folklorinio ansamblio pasirodymus
Reisai katamaranais Holiday boat ir Smart party boat Galvės ežere Trakuose
Salėse veikia oro kondicionieriai
Siūlome įsigyti įvairių suvenyrų.
Atsiskaityti galite grynais pinigais, kreditinėmis kortelėmis, ar bankiniu pavedimu.
Salių ir vietų skaičius: 4 (55+60+40+35), dengtuose terasose : 125 + 125

Paslaugos

Atsiprašome, vyksta atnaujinimo darbai
Restorane, kavinėje

Klientų atsiliepimai

Įvertinimas
Įveskite paveiksliuke matomas raides.
Atsiliepimų dar nėra. Būk pirmas!