Sodyba "Vienkiemis" - viešbutis, kavinė, pramogos

+370 445 78 425
+370 685 69549
vienkiemis.sodyba@gmail.com
www.vienkiemis.lt
Vienkiemio g. 3, Padvarių k., Kretingos sen., Klaipėdos aps. 5 km iki Kretingos

Apie mus

Sodyba „Vienkiemis“ – tai puiki vieta poilsiui šeimoms su vaikais, verslo klientams, turistų grupėms bei pavieniams lankytojams. Vasarą sodyboje galime pakviesti nakvynei net iki 90 žmonių.

Bet kuriuo metų laiku atvykstantiesiems „Vienkiemis“ siūlo puikius, moderniai įrengtus dviviečius numerius.
Jūsų privatumą bei ramybę saugos kiek atokiau ant Akmenos kranto esantys jaukūs, nendrių kepurėmis pasipuošę poilsio nameliai. Nakvodami čia, vakarais galėsite klausytis nuo upės atsklindančių lakštingalų giesmių, o rytą pasitikti žadinami pirmųjų aušros paukščių ar gaidžių giedojimo. Tik panorėkite, ir galėsite tarsi nuošaliame kaime išbėgti basomis į rasotą ryto žolę, pabraidyti po pievą, apžvelgti laukų tolius...

Svajojantiems naktį praleisti tarsi dvare, tikrai suteiksime ir tokią progą – pakviesime jus į prabangius, romantišku stiliumi įrengtus kambarius. Pro kiekvieną langą čia atsiveria vis kitoks gamtovaizdis – tarsi vis naujas paveikslas įstabioje sodybą supančios žalumos mozaikoje.

Išskirtinis pasiūlymas – nakvynė autentiškoje 165-erių metų senumo klėtyje, kurioje įrengtas numeris su visais patogumais. Čia viskas jums primins praeities laikus – ir švelnus veriamų durų girgždesys, ir tikrų rąstų sienojai, ir siuvinėtos pagalvėlės, ir žibalinė lempa palubėje, ir margi takai per visą aslą, tarsi leidžiantys prisiminti, kaip ilgais žiemos vakarais matydavome mūsų močiutes juos mezgant... O ir greta įsikūręs senovės rakandų muziejus leis jums bent neilgam mintimis nusikelti į lietuviškojo kaimo praeitį.
Taigi nakvynę mūsų svečiai gali pasirinkti ne tik pagal savo poreikius, finansines galimybes, bet net ir pagal nuotaiką!

Užsukus į „Vienkiemio“ karčemą, svečių laukia tikras skrandžių išbandymas! Pagal senovinius žemaičių receptus karčemos gaspadinės gamina puikius patiekalus, stebinančius ne tik dydžiu, skonių subtilybėmis, bet ir negirdėtais neregėtais pavadinimais. Tik „Vienkiemio“ karčemoje ragausite žemaitiško „Šmakalo“, „Sėmeninės“, „Seno gero močiutės kastinio“, skanausite „Girinio svajonės“, „Kapitono kepsnio“, „Bajoriškų pietų“ ar „Gaspadoriaus vaišių“, o desertui jūsų lauks paslaptingas „Vienkiemio“ siurprizas“.

Kiekvienas svečias karčemoje sutinkamas mielai, o rinktis gali pagal pilvo ir piniginės dydį... Karčemos gaspadinės vienu ypu gali „priburti“ skaniausių „monų“ – kam iš bulviakasio derliaus, o kam iš europietiškos virtuvės gardumynų. Pasiilgę garuojančio žemaitiško patiekalo, galės gardžiuotis sočiais „Mėsininko išmislais“, o išrankiausiems šeimininkės pasiūlys gausybę salotų, paukštienos kepsnių, įvairių rūšių žuvies, užkepėlių, blynelių, širdį maloninančių saldumynų.

Svečiai kviečiami į „Vienkiemį“ ne tik pusryčių, dienos pietų ar vakarienės. Karčemoje priimami užsakymai banketams, furšetams, seminarams, šeimos šventėms, pobūviams. Karčemoje galima surengti pokylį iki 300 žmonių. Čia taip pat yra banketinė ir konferencijų salės, talpinančios 50 svečių. Įžengę į banketinę salę, papuoštą įstabiomis sienų freskomis su viduramžių medžioklės scenomis, nutapytomis pagal specialų užsakymą, lankytojai galės pasijusti patekę į išskirtinę bajorišką menę.

Apsilankiusieji „Vienkiemio“ karčemoje, netruks atvykti pasmaguriauti mūsų patiekalais vėl, ir vėl drauge pasikviesdami ir savo bičiulius – ne tik iš visos Lietuvos pakraščių, bet ir iš užsienio. „Vienkiemio“ šeimininkai džiaugiasi sulaukę gražių padėkų iš įvairių organizacijų ir įmonių už gerai organizuojamus renginius.

Vasarą, kai „Vienkiemio“ pusėn suka ypač daug ratuotų ir pėsčių lankytojų, duris atveria ir dar viena lauko kavinė su terasomis, kur šiaudinių stogų paunksmėje galima pasimėgauti jau pamėgtais valgiais bei gėrimais ir meniu naujovėmis. Tad mūsų sodyboje alkanas neliks nė vienas!

O mūsų lankytojams, kuriems taip pat norisi pademonstruoti savo kulinarinius sugebėjimus, siūlome surengti pikniką ar vakarėlį... patiems! Vienu metu sodyboje švęsti bei linksmintis gali iki 500 žmonių. Svečių pageidavimu vakarais teritorijoje užkuriami laužai, uždegami fakelai, kad kiekvienas apsilankymas mūsų sodyboje būtų ne tik sotus pilvui, bet ir šviesus sielai.

"Vienkiemio" kolektyvas pasirūpins gera Jūsų nuotaika, skaniu maistu, maloniu aptarnavimu.


Nuo seno pirtimis garsėjanti sodyba „Vienkiemis“ kviečia mėgstančius gerą pirties garą išbandyti net 4 pirtis: lietuvišką, rusišką, turkišką, kuriuose, net išrankiausias klientas ras atgaivą kūnui ir sielai.

O gal pageidautumėte išbandyti visas pirtis? Neišsenkantys malonių potyrių ir sveikatos stiprinimo šaltiniai visada laukia jūsų „Vienkiemio“ sodyboje.


Svečiuojantis „Vienkiemyje“, laikas tirpte tirpsta tiek suaugusiems, tiek vaikams. Čia galima ne tik pasistiprinti gardžiu maistu, užsisakyti nakvynę, surengti įvairias šventes, bet ir puikiai ilsėtis – sodyboje gausu įvairiausių pramogų.

Mėgstantiems aktyvų poilsį siūlome pasivažinėti po apylinkes dviračiais bei išbandyti sportines jėgas net dviejuose teniso kortuose. Ypač kaitriomis vasaros dienomis maloniai praleisite laiką, plaukiodami upe vandens dviračiais bei valtimis.

Kaimo turizmo mėgėjai, kaskart sugrįždami į „Vienkiemį“ būna nustebinti naujovių. Šiemet kviečiame pasigrožėti įspūdingu Akmenos gamtovaizdžiu, plaukiant plaustu-katamaranu! Kapitonas visus maloniai pasitiks, ir pasiūlęs po taurę šalto šampano, plukdys upe iki Kretingos pirties salos. Išgirsite įdomių Kretingos miesto istorijos fragmentų, praplauksite gražiausius upės lankstus, galėsite stebėti neįtikėtiną bebrų nardymą upės vandenyje...

O sugrįžę į sodybą galėsite aplankyti autentiškoje senovinėje klėtyje įsikūrusį buities rakandų muziejų, kuris turtingas eksponatų – ypač daug čia sukaupta senų padargų, prieš daug metų kaime naudotos žemės ūkio technikos. Tai daiktai, galintys prabilti mums apie mūsų istorines šaknis ir nykstančias tautos tradicijas.
Mažieji lankytojai (o, tikėtina, kad suaugusieji – taip pat!) neįstengs praeiti pro gausybę medinių sūpuoklių, linguoklių, čiuožyklų, žaidimų aikštelių su skulptūromis, įrengtų visoje sodybos teritorijoje.

Būtinai pereikite upę linguojančiu „beždžionių“ tiltu ir kitapus pateksite į tikrą vaikų pasakų šalį – atsidursite tikrų tikriausiame „Nykštukų kaimelyje“. Čia galėsite ne tik žaisti, tačiau susipažinti ir su nykštukų gyvenimu: apsilankyti nykštukų namučiuose, medinėje jų miestelio bažnytėlėje, mokyklėlėje, nykštukų malūne ir net kepykloje! Kiekvieną savaitgalį (vasaros sezono metu) žavus klounas Bomas čia sukviečia vaikus išbandyti vikrumą ir laimėti daugybę prizų.

Mylintieji gyvūnus, neišvyks iš mūsų sodybos, neužsukę į mini zoologijos sodą. Čia išvysite ne tik įprastus kaimiško kiemo „gyventojus“ – vištas, žąsis, antis. Sutiksite išdidžiai vaikštinėjančias petardas, pasigėrėsite grakščiomis gulbėmis. Vaikai pamatys mielą stirniuką, aviną, ožius bei mažus linksmus ožiukus, net vietnamietiškas kiaulaites.
„Vienkiemio“ svečius mielai kviečiame jaukiose sodybos erdvėse rengti dalykinius ar verslo susitikimus, seminarus, konferencijas. Specialiai tam skirtoje salėje galime pasiūlyti ne tik šiltą aplinką, tačiau ir visą būtiną įrangą bei organizuoti kavos pertraukėles.

Besilankantieji „Vienkiemyje“ kviečiami dalyvauti ir kultūriniuose renginiuose. Sodyba garsėja teminiais naujametiniais vakarais, muzikinėmis programomis, koncertais. Čia jau smagiai siautė „kaubojai“, plieskė čigoniškos nakties laužai...

Jei dar neapžiūrėjote visų sodybos kampelių, neišbandėte visų pramogų, būtinai apsilankykite – nenusivilsite. Sodybos šeimininkai ir darbuotojai tikrai pasirūpins gera jūsų nuotaika!

Jūs visada laukiami sodyboje "Vienkiemis"

Paslaugos

Atsiprašome, vyksta atnaujinimo darbai
Atrakcionai; Žaidimų kambariai
Pirtis; Sauna; Kubilas
Atsiprašome, vyksta atnaujinimo darbai
Sodybos; Dvarai; Vilos
Restorane, kavinėje
Vietos vaikų šventėms

Klientų atsiliepimai

Įvertinimas
Įveskite paveiksliuke matomas raides.
Angekė 2018 Bir. 1
Penktadienis,birželio pirma,trim seniai nesusitikusioms draugėms,paskutinė atostogų diena.Iš Klaipėdos išvyktame į taip visų išgirtą ir jau senokai nelankytą Vienkiemį. Pasėdėsim gražiame gamtos prieglobstyje pasislėpę nuo saulutės, papietausime. Visų nuotaika puiki.Atvykę užeiname į pagrindinį pastatą ,pasiklausti ar meniu bus atneštas prie lauko staliukų.Deja,jaunutė padavėja nesidžiaugia svečiais ir nelinksmai burbteli, laisvų staliukų nėra.Lauksit?Išeiname pasižvalgyti, apėjusios aptarnaujama teritorija,suskaičiuojame viso keturis staliukus. Grįžtame į kavinę ir prašome,kad leistu prisėsti prie staliukų esančiu prie įėjimo. Pasiimsime gaivinančių gėrimų ir palauksime,atsakymas ir vėl, ne.Bandymas pabūti ir skaniai papietauti žlugo,nuotaika sugadinta.Tai taip pasitinkame vasarą ir klijentą, kuris atneša pinigėlių? Turėjome kitą nuomonę,bet kadangi patalpoje sėdėti mums nesinorėjo,ir teko ieškoti kur kitur praleisti popietę,nutarėme paviešinti šį nelabai malonų faktą..